
Onterechte boete gekregen? Zo los je dit op
Je bent onterecht beboet? In dit artikel lees je hoe je een onterechte boete kunt aanvechten.
Een onterechte boete is vervelend. Het kan je geld kosten, tijd en energie. Helaas krijgen we allemaal wel eens te maken met onterechte boetes. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersboete of een boete voor het parkeren op een verboden plek.
Gelukkig kun je een onterechte boete aanvechten
Eerst moet je bepalen of de boete onterecht is. Als je denkt dat de boete onterecht is, kun je bezwaar maken. Je moet dan wel bewijzen hebben dat de boete onterecht is. Als je geen bewijs hebt, is het lastig om je boete terug te krijgen.
Vervolgens moet je contact opnemen met de organisatie die de boete heeft uitgedeeld. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail sturen. In deze e-mail leg je uit waarom je denkt dat de boete onterecht is. Vergeet niet om bewijs toe te voegen. Als je geen bewijs hebt, is de kans kleiner dat je onterechte boete terugkrijgt.
Naast contact opnemen met de organisatie, kun je ook bezwaar maken bij de rechter. Dit doe je door een dagvaarding in te dienen. Je moet hierbij wel aantonen dat de boete onterecht is. Als je geen bewijs hebt, is de kans kleiner dat je onterechte boete terugkrijgt.
Onterechte boete gekregen bij het parkeren?
Een onterechte boete bij het parkeren is vervelend. Het kan je geld kosten, tijd en energie. Helaas krijgen we allemaal wel eens te maken met onterechte boetes. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersboete of een boete voor het parkeren op een verboden plek.
Hoe duur de boete is hangt van een aantal dingen af. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar hoe lang je geparkeerd hebt. Ook kunnen er boetes uitgedeeld worden als je in een handicap parkeerplaats staat of als je dubbel parkeert.
Schakel parkmobile in voor het voorkomen van verkeersboetes
Parkmobile is een app die je gebruiken kunt om parkeerboetes te voorkomen. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store. Met de app kun je gemakkelijk betalen voor je parkeerplaats en hoef je geen muntjes meer te zoeken.
Ook kun je met de app zien hoeveel tijd je nog hebt op je parkeerplaats. Zo weet je precies wanneer je weg moet zijn om geen boete te riskeren.
Als je toch een onterechte boete krijgt, kun je deze met de app aanvechten. Je kunt dan een foto uploaden van je parkeerkaart of bonnetje. Ook kun je een uitzondering aanvragen als je bijvoorbeeld in een handicap parkeerplaats staat.
Dit zijn de meest voorkomende verkeersboetes
– Te hard rijden
– Niet in de juiste file gaan staan
– Geen voorrang geven
– Telefoneren achter het stuur
– Rijden onder invloed van alcohol of drugs
Als je onterecht een boete krijgt, kun je deze aanvechten. Je moet dan wel bewijzen hebben dat de boete onterecht is. Als je geen bewijs hebt, is het lastig om je onterechte boete terug te krijgen.
Neem contact op met verkeersboete.nl
Verkeersboete.nl is een organisatie die onterechte boetes aanvecht. Zij helpen je graag met het aanvechten van onterechte boetes. Je kunt bijvoorbeeld een onterechte snelheidsovertreding doorgeven of een onterechte parkeerboete.
Zij kijken dan naar je boete en helpen je vervolgens bij het aanvechten ervan. Dit doen zij door contact op te nemen met de organisatie die de boete heeft uitgedeeld. Zij vragen dan of de boete onterecht is. Als de boete onterecht is, krijg je je geld terug.
Bezoek de website van verkeersboete.nl of neem vrijblijvend contact op.